Bylinky se postarají o perfektní dochucení jídla i nápojů, navíc si poradí s kdejakými neduhy
Bylinky jsou perfektní zejména k přírodnímu dochucování nejrůznějších jídel a nápojů, ale také k řešení různých zdravotních neduhů. Výhodou je, že je můžete snadno pěstovat nejen na zahradě, ale i na okenním parapetu, balkoně nebo na terase.
Nejoblíbenější druhy bylinek
Jaké druhy bylinek patří mezi jednoznačně nejoblíbenější?
-
Hladkolistá petržel (především do polévek),
-
pažitka (do pomazánek, salátů či na brambory),
-
bazalka (zejména do italské kuchyně),
-
rozmarýn (k pečeným bramborám, zelenině a masu),
-
tymián (do polévek i dušených pokrmů),
-
máta (osvěžující drinky, čaje i zdobení),
-
oregano (do mletých mas, na pizzu i do omáček na těstoviny),
-
majoránka (do polévek a bramboráků).
Léčivé účinky bylinek
Pokud vás trápí nějaké zdravotní neduhy a chcete to nejprve vyzkoušet přírodní cestou, můžete zkusit sílu bylinek. Podle druhu obtíží si pak vyberete konkrétní bylinku. Například na žaludek se hodí máta, na spaní meduňka, na odvodnění kopřiva, na snížení tlaku třeba bazalka a na kašel divizna.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vaří v nemocnici, kde je hospitalizována princezna Kate? Menu jako z michelinské restaurace sestavuje špičkový šéfkuchař
Sladká hádanka: Je francouzský toast opravdu francouzský?
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice? Stačí jen tři základní ingredience, správný postup a v lednici vydrží celý rok