Jak připravit masové karbanátky se sýrem? Holandské řízky jsou oblíbené mezi dětmi i dospělými
Karbanátky z mletého masa a strouhaného sýra, nazývané "holandské řízky", si získali srdce mnoha strávníků. Jsou příjemně měkké a dobře se jí, proto přijdou k chuti nejen dětem, ale i starším lidem. Ale pozor, rozhodně se nejedná o dietní pokrm, protože řízky často obsahují prorostlý bůček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití mletého masa
Jak připravit karbanátek se sýrem
- Nastrouháme sýr (Gouda, Eidam) na struhadle.
- Přidáme mleté maso, buď koupené nebo vlastnoručně pomleté. Pokud si ho meleme sami, tak nejprve nahrubo a pak najemno, koření přidáme už při mletí. Osolíme a opepříme.
- Přisypeme jemně nakrájenou petrželovou nať, čerstvě sklizenou, mraženou nebo sušenou.
- Přimícháme vejce a vše důkladně promícháme.
- Rukama tvoříme karbanátky a klademe je na tác nebo jinou podložku.
- Obalujeme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
- Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
- Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko
Někdy potřebujeme zbavit vepřový bok kůže. Zvládnou to i začátečníci, pomůže jednoduchý návod
Komentáře