Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
Holandský řízek připravujeme z mletého masa, které smícháme se strouhaným sýrem, smetanou a vajíčkem. Řízek, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený, dobře chutná s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Směs na holandský řízek
Osolené mleté maso promícháme s chladným mlékem nebo smetanou a necháme odležet. Poté přidáme vejce a strouhaný sýr, obvykle goudu, eidam nebo uzený sýr. Směs opepříme, případně ochutíme jiným výrazným kořením. Z připravené směsi tvarujeme navlhčenýma rukama řízky.
Mohlo by vás zajímat
Klasický holandský řízek
Řízky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Pak je upečeme v troubě nebo usmažíme na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Mleté maso se propeče lépe a rychleji, než kdyby bylo vcelku, zvlášť pokud se jedná o tučné maso.
Odlehčené varianty přípravy
Podle odlehčeného receptu na holandské řízky mleté maso doplníme strouhanými vařenými bramborami a místo smetany použijeme chladné mléko nebo pouze vodu. Podle jiného receptu smažíme vytvarované řízky bez předchozího obalení v trojobalu.
Netradiční holandský řízek
Dietní tento řízek opravdu není
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holandský řízek: 7 tipů, jak jej mít perfektní. Důležitý je druh masa i množství sýra
MasterChef Česko: Fantastický holandský řízek! Víte, jak ho mít co nejvíce šťavnatý?
Grilování má své zásady: Maso musí před přípravou odpočívat, přemíra tuku škodí chuti, stejně jako vidlička
Komentáře