Den kaviáru
Tradičně byl za pravý kaviár považován jen kaviár z divoce žijících jeseterovitých ryb – konkrétně z vyzy velké (belugy), z jesetera ruského (ossetry… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaviár z balzamikového octa je součástí moderní molekulární kuchyně. Ačkoliv zní jeho název honosně, jde o přípravu perliček z balzamika, které jsou ozdobou studené kuchyně a jejich příprava doma je celkem jednoduchá.
Na přípravu kaviárových perliček potřebujeme balzamikový ocet. Pokud nám příliš nechutná, můžeme ho smíchat s ovocnou šťávou - ostružinovou, borůvkovou nebo z arónie, které nenaruší jeho tmavou barvu. Poradíme vám, jak na to.
Kalendář Celý kalendář
Tradičně byl za pravý kaviár považován jen kaviár z divoce žijících jeseterovitých ryb – konkrétně z vyzy velké (belugy), z jesetera ruského (ossetry… Více o významném dni
Připravíme si vysokou sklenici a pipetu nebo injekční stříkačku:
Tmavě fialové perly budou efektní ozdobou na každé studené míse, na chlebíčcích nebo na salátech, kde nahradí tekutý ocet a mohou být součástí zálivek z balzamika.
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Komentáře