Meruňkové knedlíky si v létě nenechte ujít. Ochutnejte ty nejlepší z kynutého, tvarohového nebo odpalovaného těsta
Meruňky jsou velmi zdravé a chutné, atraktivní je i jejich výrazná barva. Během sezony si pochutnáváme na tom nejlepším, co z nich můžeme připravit. A nemůžeme si nechat ujít meruňkové knedlíky.
Máme na výběr více variant těst, záleží na nás, co upřednostníme. Klasikou jsou kynuté knedlíky, které si snadno po uvaření zamrazíme na pozdější využití. Vyplatí se jich uvařit naráz více. Mrazíme je rozdělené na porce. Pak je stačí jednoduše ohřát v mikrovlnné troubě a máme rychle připravený oběd.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kynuté ovocné knedlíky
Na kynuté těsto potřebujeme hrubou mouku, mléko, vejce, cukr a kousek droždí. Z několika surovin vykouzlíme nezapomenutelnou pochoutku. Plníme je ovocem, které trochu přisladíme. Vaření je rychlé - nejprve je vaříme přikryté z jedné strany, pak je odkryjeme a dovaříme z druhé strany. Hned po vytažení knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich mohla unikat pára. Také je lehce omastíme, aby se neslepovaly. Podáváme je se strouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Knedlíky z tvarohového těsta
Těsto připravujeme z měkkého tvarohu, vajíčka a mouky. Rozdělíme ho na dílky, které plníme ovocem, a tvoříme z nich knedlíčky. Dobře je uzavřeme a uvaříme na mírném ohni. Na talířích knedlíčky rozkrojíme a dochutíme - dobré jsou se skořicovým cukrem, sypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, polité máslem a dozdobené šlehačkou.
Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Nejprve přivedeme do varu mléko se solí a trochou másla. Přisypeme mouku, aby vznikla hustá kaše. Jakmile se kaše trochu ochladí, přidáme vajíčko. Vypracujeme nelepivé těsto a obalujeme jím meruňky. Knedlíčky vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Skvěle chutnají se strouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité máslem.
Ať už se rozhodneme pro jakékoliv těsto, pokaždé si pochutnáme. Ovocné knedlíky jsou dobrotou, která patří k létu. Kromě meruňkových knedlíků jsou velmi chutné např. borůvkové, jahodové a rebarborové. Nemáme-li ovoce čerstvé, poslouží dobře i mražené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma meruňky. Jak je nejlépe zpracovat a na co všechno se dají využít
Komentáře