7 jídel, která s libečkem chutnají úžasně: Zelené maggi se v naší kuchyni rozhodně uplatní
Nať libečku začíná růst brzy na jaře a než se nadějeme, vyrostou z malých rostlin vysoké keře. Libečku říkáme polévkové "maggi", stačí přidat několik lístků do jídla, a ty už se postarají o výrazné dochucení. Pokud nevíte, co s nadbytkem libečku, nechte se inspirovat recepty našich čtenářů.
Libeček by neměl chybět na žádné zahrádce. Jeho pěstování je snadné, navíc se jedná o trvalku, která na jednom místě může být řadu let. I rozmnožování je jednoduché, stačí odrýt kousek rostliny, nejlépe na jaře nebo na podzim. Nejchutnější jsou svěží jarní listy, proto libeček ukládáme na zimu (sušíme, mrazíme a vyrábíme z něho pesto) hned zjara. Sklízet čerstvé listy do jídla ale můžeme až do podzimu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Také máte na zahradě ohromné rostliny libečku? Neváhejte jeho listy používat častěji. Kromě toho, že dají jídlům novou skvělou chuť, jedná se o přirozené bylinkové dochucování. Žádná chemie ani umělá aromata, nic takového, jen čistá síla přírody. Můžete nám napsat do komentářů pod článkem, do čeho rádi libeček přidáváte vy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborovou kaši můžeme různými způsoby dochutit, aby byla ještě lepší. Vyzkoušejte různé varianty
5 zaručených tipů, jak si uchovat libeček na zimu: Vydrží v mrazáku, sušený, naložený v oleji nebo jako součást domácí „vegety“
Jak zpracovat libeček. Neobejde se bez něj žádná tradiční česká bramboračka
Komentáře