Ciabatta
Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti vlastnoručně upečeného domácího pečiva, včetně ciabatty, se nic nevyrovná.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,53 g |
Tuky | 21,38 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,05 g |
Sacharidy | 369,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně
Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2016 18:36
1. 11. 2012 12:47
6. 8. 2012 19:06
19. 10. 2011 08:04
18. 10. 2011 20:02
22. 2. 2010 08:55
21. 2. 2010 22:04
21. 2. 2010 21:27
21. 2. 2010 21:16
21. 2. 2010 20:46
21. 2. 2010 20:41
21. 2. 2010 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 3 minutami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 44 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 52 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 55 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 58 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 1 hodinou
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta čabata recept na ciabattu ciabata recept ciabata čiabatta recept s italem v kuchyni domácí ciabata recept ciabatta čabáta recept domácí ciabatta domácí ciabata recept italske pecivo slane recepty cibata italské pečivo recept ciabatta recepty cibatta ciabata v domácí pekárně slané pečivo recepty italské pečivo
Suroviny: droždí sušené, voda, mléko, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl
Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Og7Y
12 názorů