Fazolkové lusky na smetaně
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná omáčka, křupavá zelenina, trochu slaniny, která dotáhne chuť k dokonalosti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,30 g |
Tuky | 70,35 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 40,15 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2024 14:19
S plněnými noky,špenátem, zajímavá kombinace, pochutnal jsem si i díky velkému hladu 😁😁😁
10. 4. 2024 17:50
Jajina24: Tak jako většinou u všeho, až praxe udělá z člověka mistra. Každý z nás by mohl nad svými začátky v kuchyni jistě "povyprávět". Tak to chce vydržet a nevzdávat. Těžko je poradit takto na dálku, kde a v čem byla chyba. Na omáčky se dělá jíška světlá
10. 4. 2024 12:11
Merylas: Tmavá mi moc nepřišla, ale nevím no. To by mohlo způsobit tu máslovou pachuť? Já nejsem moc dobrý kuchař, mám ráda když je v receptu uvedené přesné množství než podle potřeby. Vůbec totiž neodhadnu, jestli se má dát 0,5l, litr nebo dva 🤷🏼♀️
9. 4. 2024 19:34
Jajina24: Nebyla ta jíška udělaná moc tmavá? Jinak v receptech, kde není uvedeno přesné množství tekutiny, se dává tak nějak podle potřeby, do požadované konzistence omáčky. Vždy je lepší hustější omáčku naředit, než řídkou po přidání většího množství tekutiny pak zase znovu zahušťovat.
9. 4. 2024 13:54
Možná se zeptám hloupě, ale kolik vody (vývaru) se tam má dát? Cítila jsem tam pořád takovou máslovou pachuť, tak jsem omáčku ředila a zahušťovala a dobrá moc není teda...
7. 8. 2023 13:12
Fazolky jsem měla dnes na oběd, dělávám je téměř stejně. Někdy přidávám část mléka a část smetany a nakonec trochu sekaného kopru. V sezoně čerstvého a mimo sezonu trochu naloženého v soli. Se solí je už třeba počítat při solení na začátku přípravy. Dochucuji na sladkokyselo, takže přidávám jak ocet, tak i trochu cukru. Podávám s vařenými brambory a buď s vařeným vejcem a nebo s vařeným hovězím nebo i vepřovým masem.
25. 7. 2023 21:05
Opravdu výborná, jednoduchá a rychlá příprava pokrmu. Moc jsem si pochutnal, mňam a přidal jsem i foto.
24. 7. 2023 07:40
20. 6. 2023 16:46
Super snadný recept, moc jsme si pochutnali!
29. 3. 2022 09:18
Irrena: ja zas kôpor....veľa kôpru. Rada ťa vidím po dlhej dobe.
29. 3. 2022 09:02
Náš oblíbený recept, přidávám ještě cukr
14. 7. 2021 07:54
Tento recept nikdy nezklame. Je jednoduchý, rychlý a dobrý. Jen bych měla připomínku - pokud vaříte jídlo se smetanou - polévku, nebo omáčku, je lepší okyselit až se přestane vařit. Vypnout a kyselit, nebo ohřát ocet. Tak máte jistotu, že se nezdrcne.
1. 5. 2019 09:00
10. 4. 2018 18:42
Já dělám trochu jinak. Na másle orestuji na drobno nakrájenou cibuli přidám zakysanou smetanu. Fazolky si také povařím. Do zakysané smetany dám lžičku hladké mouky, zaleji vodou z fazolek, osolim, osladím a trochu okyselim
3. 8. 2017 11:29
Patriček: Aby ti to vydrželo s tim miláčkem;
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí smetanový pekáček
kimlo uvařila před 11 minutami
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 5 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 9 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 10 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 11 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 11 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 13 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Jak uvařit fazolové lusky. Recepty na skvělé omáčky, saláty a zapékanou zeleninu
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Další recepty
Tématické fráze: fazolové lusky na kyselo na smetaně fazolove lusky zelené fazolky na smetaně omáčka z fazolových lusků fazolková omáčka zelené fazolové lusky na smetaně fazolova omacka zadělávané fazolové lusky lusková omáčka omáčka s fazolovými lusky fazolove lusky na kyselo zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolové lusky recept fazolové lusky recepty zelené fazolky na smetaně recept fazolové lusky se slaninou fazolové lusky omáčka fazolové lusky se smetanou recept na fazolové lusky zelené fazolky na kyselo na smetaně
Suroviny: lusky fazolové, sůl, máslo, mouka hladká, smetana na vaření, pepř mletý, ocet
Fazolkové lusky na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ABj
Jak připravit světlou jíšku? Stačí pouze mouka a tuk, za pár minut je hotovo