Bedly na víně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 038 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,95 g |
Tuky | 54,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 843 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Přílohou je vhodné bílé pečivo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2023 13:06
Musím zkusit. Předpokládám že z růžovek to půjde taky
4. 10. 2014 20:51
Zkoušel jsem tento recept, trochu jinak. Bílé víno nekonzumuju, takže jsem tam dal červené polosladké Monas Šušu a vynechal jsem citronovou šťávu. Loupání bedel a smažení klobouků jsem nědělal, nechápu na co a jak. Byla to zajímavá chuť, ale "nádivku" jsem udělal moc koncentrovanou. Byla to jen jedna bedla a proto jsem to dělal od oka a bez vaření. Nožičky jsem nejdříve podusil s vodou, a pak přidal víno. Příště bych ale toho červeného vína dal fakt jen minimum, ne aby se to "koupalo". Nádivku jsem dělal v poměru 1:1 tzn. jedna nakrájená nožička a stejné množství nějaké uzené šunky (chtěl jsem dát anglickou slaninu, ale nebyla) a trochu normální slaniny. Takže příště dám té šunky o polovinu méně. Napadá mě ještě jedna varianta a to nakrájet ty klobouky a přidat to pak k těm nožičkám se slaninou. Což by určitě chutnalo skvěle a bylo by to jednodušší.
27. 9. 2013 16:47
Mňam ten recept je skvělý.Ale bedly se špatně rozpoznávají některé jsou i jedovaté.
5. 10. 2012 17:59
20. 8. 2010 18:18
20. 8. 2010 18:07
Dnes jsem pro velký úspěch dělala repete , tak posílám ještě obrázky. Slaninka nebyla, místní prodavačka má jen vody, pivo, pár konzerv a spoustu bonbónů a při mém dotazu se jen zasmála... tak musel postačit lovečák. I tak je to s tím vínem výborné.
19. 8. 2010 12:48
Tady jich jsou plné lesy . Ale to se nevytahuju, fakt .
19. 8. 2010 12:24
Mňamky!!! Bedly jsou výborné, jen špatně k dostání...
16. 8. 2010 23:00
+3
16. 8. 2010 20:36
Snad se na mě kluci nebudou zlobit, přidala jsem jim k receptu bedly před kuchyňskou úpravou , tak je vytvořil les...
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
16. 8. 2010 19:36
Tak tohle je skutečná lahůdka, spěchám s bodem a fotečkama.
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající .
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající .
21. 11. 2009 15:08
Tak jsme se rozhodli pro tento recept. Napad je dobry, nezvykla myslenka jak tento druh houby upravit. Jelikoz jsme jej delali poprve tak jsme se jakz takz drzeli receptu. Po nove zkusenosti jiz vime, ze v nasem provedeni dozna zmeny.
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a - chvalime.
http://www.hergo.estranky.cz
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a - chvalime.
http://www.hergo.estranky.cz
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 5 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 33 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 39 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jakého pečete beránka? Dáváte přednost piškotovému nebo třenému těstu? Upéct jej můžete i bez formy
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: recepty z bedel úprava bedel pokrmy z bedel recept z bedel bedla jedlá top recepty houby bedly recepty na houby bedle houby bedle loupání bedel houba bedla jak připravit bedlu jedlou houby bedla jedlá houby bedla bedla jedlá jak poznat zpracování bedel houby na vine co z bedel guláš z bedel co uvařit z bedel houby bedle recepty
Suroviny: houba bedla, víno bílé, olej, slanina anglická, šťáva citronová, pepř, sůl, máslo
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
12 názorů