Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,41 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 29,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové.
*V tomto receptu byla použita játra z kachen speciálně krmených za tímto účelem.
*Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm.
*Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní.
*Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2012 13:35
30. 12. 2011 15:14
29. 12. 2011 20:44
29. 12. 2011 15:22
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád
29. 12. 2011 14:08
29. 12. 2011 13:57
29. 12. 2011 13:10
29. 12. 2011 10:54
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárkya když máme v kuchyni nějakého pomocníka tak to jde samo od ruky
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš
28. 12. 2011 21:21
28. 12. 2011 21:16
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad
28. 12. 2011 21:08
28. 12. 2011 21:08
28. 12. 2011 20:07
28. 12. 2011 19:42
28. 12. 2011 18:24
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 43 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 45 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 56 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 59 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Další recepty
Tématické fráze: terinka co je terinka terinka z foie gras terinka foie gras terinky konfitovana kachni jatra konfitovaná játra kachní konfit terinka z kachní foie gras - recept kachní sádlo terina z foie gras recept luxusní játra foie gras terina recept recepty foie gras konfitované maso konfiovaná kachní játra játrová terinka terinka z kachních foie gras terinka recept terina foie gras recept
Suroviny: játra kachní, stehno kachní, sádlo kachní, cibule šalotka, pepř, cukr, víno portské, sůl, pečící papír
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
16 názorů