Med (sirup) z květů černého bezu
Bezová šťáva je klasickým využitím tradičních jarních květů. Zkuste pro jednou připravit ještě koncentrovanější chuť bezu v cukerném medu. Příprava je sice poněkud zdlouhavá, ale v zimě si rádi chutný medík lžičkou naberete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 002 kJ / 4 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 010,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud po vychladnutí je směs řídká, opět na nějakou dobu zahřeji a plním až následně. Poprvé jsem nechala vychladit i 3X, než jsem se trefila. Nyní už to mám v oku.
ZDROJ: moje teta Málina
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2012 19:41
8. 5. 2012 19:04
Je mi to líto, komentáře píšu pouze jako registrovaná, díky
8. 5. 2012 19:01
8. 5. 2012 18:30
8. 5. 2012 15:49
8. 5. 2012 14:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 22 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 20 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 28 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Desatero častých otázek a odpovědí na téma černý bez a jeho zpracování. Recepty na bezový sirup a další využití
Další recepty
Tématické fráze: sirup z květů černého bezu sirup z černého bezu bez vaření sirup z černého bezu med z květů černého bezu černý bez recepty černý bez sirup recept černý bez květ recepty příprava sirupu z černého bezu med z černého bezu černý bez med jak udělat med z čern med s květu černého bezu púpavový med sirup z květů černého bezu 30 sirup z černého bezu na co je dobry recept sirup z černého bezu sirup a med s z černého bezu bezinky sirup recept med z květů černého černého bezu jak udělat med z černého bezu
Suroviny: květy černého bezu, citron, voda, cukr krystal
Med (sirup) z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGl9
6 názorů