Aargauské brambory se sušenými jablky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 19 398 kJ / 4 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,64 g |
Tuky | 437,77 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 136,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z nejakej knihy, bohužiaľ, už si nepamätám z akej. Keďže mám dostatok sušených jabĺk a domácu údenú slaninu, vyskúšala som a neľutujem.
Aargau je kantón vo Švajčiarsku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2019 19:14
casino: Ďakujem, potešili ste ma. Dúfam, že prežijete.
24. 1. 2019 16:37
Z kuchyně slyším: "Co to tady tak božsky voní, he?"
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce
***
No, snědl jsem to...
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce
***
No, snědl jsem to...
15. 1. 2019 18:44
Jikotka: Keby si bola bližšie, tak ti dám.
15. 1. 2019 13:27
Čekala jsem až dáš recept,uložila jsem si ho do oblíbených... sušená jablka nemám,takže musím počkat...
14. 1. 2019 20:55
Veronika.Hrozna: Veronika áno, ale už, bohužiaľ, nežije. Mali sme ho, bol to kocúrik, 15 rokov, je to britská krátkosrstá modrá mačka. Skutočne krásna mačka a do bytu ako stvorená. Ďakujem ti.
14. 1. 2019 18:59
tejaja: V profile je tvoja mačička? Je rozkošná!
14. 1. 2019 16:51
casino: Nerada varím to isté dookola. Dajte vedieť, ako chutilo či nechutilo.
14. 1. 2019 09:46
No, kam vy na to chodíte?
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 2 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 7 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 14 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co se sušenými jablky
Suroviny: brambory, jablko, slanina, máslo, cukr krystal, sůl
Aargauské brambory se sušenými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGZw
8 názorů