Jak připravit rybí filé? Pochutnejte si na smažené nebo pečené rybě
Rybí filé je oblíbený pokrm pro všechny milovníky ryb. Maso je velmi jemné a na přípravu jednoduché. Plátky ryb jsou zbavené kostí a mohou si na nich bez obav pochutnat i děti. Nejoblíbenější úpravou je smažení nebo zapékání se sýrem.
Rybí filé nejčastěji seženeme mražené, ideálně zamražené přímo na moři ihned po vylovení. Zachová si tak svou kvalitu, šťavnatost i výživové hodnoty. Doma filé den před tepelnou úpravou pozvolna rozmrazíme na talíři v lednici. Filé je na přípravu i kořenění velmi jednoduché a rychlé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit rybí filé
Rozmražené rybí filé stačí ochutit pouze lehce solí, pepřem a podle chuti kmínem a bylinkami.
- Můžeme jej smažit na přepuštěném másle, které mu dodá lahodnou máslovou vůni.
- Filé smažíme přibližně 4 minuty z každé strany.
- Chutnou a oblíbenou variací je smažené rybí filé obalené v tradičním trojobalu nebo pivním těstíčku.
- Obalené filé vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
Jak péct rybí filé
Rybí filé můžeme snadno péct i v troubě.
- Plátky masa okořeníme podle vlastní chuti a dáme do máslem vymazaného pekáčku zapéct asi na 20–30 minut.
- Není třeba podlévat vodou, protože filé pustí šťávu.
- Do pekáčku k rybě se skvěle hodí plátky slaniny, cibule, nakrájená zelenina i nastrouhaný sýr.
- Jako přílohu zvolte třeba vařené brambory s nasekanou pažitkou.
Rybí filé zapečené s nivou
Vyzkoušejte si podle našeho podrobného video-návodu připravit rybí filé zapečené s citronovou šťávou a aromatickou nivou, která dodá celému pokrmu výtečnou chuť. Vše jen naskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s nivou a 10 minut zapečeme. Dobrou chuť.
A jak připravujete rybí filé vy? Budeme rádi, když se o vaše zkušenosti podělíte s námi do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Přepuštěné máslo je v domácnosti užitečné a jeho příprava není složitá. Jeho domácí výrobou ušetříte
Z jednoho pekáčku: Tahle jídla jsou skoro bez práce. Dáte si kuře s rýží nebo hovězí s nudlemi?
Treska podle středověkého receptu: V pivní omáčce je neuvěřitelně jemná, voní cibulí a kořením a chutná fantasticky
Komentáře