Blanšírování je snadné. Recepty na uplatnění této techniky
Jeví se jako majstrštyk znalých a zkušených kuchařů, ale ve skutečnosti se blanšírování může naučit každý z nás. Jen si v mrazničce vyrobit zásobu ledů a obeznámit se s několika základními pravidly. Při blanšírování je třeba krátce, zprudka vařit v osolené vodě a krátce, zprudka chladit ve vodě s kostkami ledu. A pro dodržení efektu teplotního šoku připravit jen velké objemy vody vůči objemům surovin, protože tepelné ztráty dělají neplechu.
Blanšírovat můžeme zeleninu, ovoce i houby. Ty s obvykle neloupatelnou slupkou sloupnete snáz, ty hůře stravitelné strávíte lépe, ty teplem šednoucí či hnědnoucí udrží barvu. Každá surovina potřebuje svůj správný čas, proto se řiďte pokyny zkušených kuchařů a dobře to dopadne. Získáte skvělé loupané houby k zavaření a rajčata do omáčky, krásně zelený špenát k zamrazení nebo dobře stravitelné hrachové lusky do salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami