Pivovarský tokáň
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale doporučujeme vyzkoušet i variantu s vepřovým, například z kýty nebo plece.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 642 kJ / 1 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,39 g |
Tuky | 80,32 g |
Vláknina | 16,76 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 64,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2010 17:16
diky Janicko za radu
4. 5. 2010 17:09
MIKIKE asi půl litru, ty gramáže jsou orientační. Když budeš dělat z 600g a v klasickém hrnci, tak asi budeš vodu přilévat během dušení. Když v tlakovém, tak ten půllitr bude stačit
4. 5. 2010 16:15
můžu se zeptat Janicko kolik vody na zalití asi se dává?
8. 3. 2010 00:36
Darja díky!!
27. 2. 2010 21:00
Dnes jsem vyzkoušela, a když jsem ochutnávala na lžičku pořád mi tam něco chybělo, ale na talíři s rýží a sýrem to byla lahůdka a nemělo to chybu.Já jsem do omáčky přidala ještě trochu pepře a drceného kmínu Uděluji bod a dávám do oblíbených
27. 2. 2010 19:35
Já guláže moc nedělám,ale uložím si a zkusím.Co by pořád člověk vymýšlel?Vypadá vypečeně.
27. 2. 2010 00:03
+1
26. 2. 2010 23:42
To vypadá skvostně . Asi se půjdu podívat po pivu a vepříkovi .
23. 2. 2010 20:09
Díky za body!!hafi, moc dobré, fakt jo, vlastně nevím, proč, je to jakoby guláš, ale asi i to pivko tomu dalo grády a taky ta mouka je super provařená, no, nezbylo nic a že toho bylo hodně, ale syn by se za rýží umlátil, tak si taky vzal domů
23. 2. 2010 18:11
Jani, krásný recept i fotečka+ Já tedy bez piva, to už by ale asi nebyl pivovarský
23. 2. 2010 18:07
Jani, nádherně žravá fotka
23. 2. 2010 17:55
Tokáň sice prý vypadá jinak (dle mé maďarské kamarádky), ale nebudem tu rozpoutávat zas co, jak, kde, podle koho , dala bych si
23. 2. 2010 17:26
Jestli to chutná tak báječně jak to vypadá,tak závidím tvým strávníkům.
23. 2. 2010 17:23
Výborný recept a krásné fotky... V nejbližší době se o něj pokusím...
23. 2. 2010 17:18
viz moje bábovka....a dnes ji sem vložili..žadné otázky na cukr, troubu, mouku...buď nad věcí
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 33 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 35 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 46 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 48 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pivovarský vepřový tokáň tokáň tokáň recept pivní tokan pivovarnický tokáň pivovarský vepřový tokáň, kuřecí tokáň co je tokáň recept na tokán recept tokáň vepřový tokán vepřový pivovarský tokáň tokán - recept tokáň recepty recepty tokáň pivovrský tokáň pivovarský tokáň,recept pivovarský tokáň,recept co je to tokan veproví tokáň
Suroviny: kýta vepřová, cibule, česnek, feferonka, sůl, sádlo, mouka hladká, vývar masový, paprika sušená sladká, pivo světlé, paprika čerstvá červená, sýr strouhaný
Pivovarský tokáň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp53
62 názorů