Maková náplň
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále nebo koláče lopaťáky o velikosti plechu, které po upečení nakrájíme na řezy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 899 kJ / 1 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,75 g |
Tuky | 103,75 g |
Vláknina | 37,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 116,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro množící se komentáře uživatelů, kterým se nádivka nepovedla, rozhodla jsem se recept přepsat tak, aby se podobné nezmary již dále nevyskytovaly. Bylo to hlavně díky velkému množství použitého mléka.
Ivulinka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2024 12:00
27. 4. 2022 12:07
19. 3. 2019 13:45
Je to super recept a moc moc za něj děkuji
7. 11. 2016 15:04
Samozřejmě děkuji Ivulince za recept.
Ještě že Vás máme, zkušené kuchařinky a cukrářky.
26. 1. 2016 21:34
23. 3. 2015 16:41
22. 11. 2014 15:59
Mák v mleku vařím déle, dokud nezhoustne. Cukr přidávám do vychladlé náplně, pokud je řidší, přidám míň cukru a dám mleté piškoty.
(A vypadá to, že po mně ji s úspěchem dělala i Ceres....?)
22. 11. 2014 15:45
22. 11. 2014 15:27
A hlavně, když udělám víc náplně než spotřebuju, dávám do mrazáku.
22. 11. 2014 15:11
22. 11. 2014 15:01
28. 10. 2014 13:51
21. 8. 2014 18:58
Já dělám nádivku jinak, mák dám do mísy a uvařím si mléko, to pak opatrně liji do máku, dokud nemá krémovou konzistenci. Osladím, ochutím citronovou kůrou a hlavně přidávám 1-2 lžíce jakékoliv marmelády, babička to tak doma dělala a říkala, že nádivka je pak pikantnější.
21. 8. 2014 18:49
23. 1. 2014 23:42
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 23 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 57 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší maková náplň do koláčů a buchet? Chuti pomůžou rum, perník, džem nebo vanilka
Staročeské vopelky s povidlovou náplní se opékají nasucho. Krásně vláčné zůstanou díky potření sádlem ihned po upečení
Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Další recepty
Tématické fráze: maková náplň maková náplň recept makova napln do buchet jak se dělá maková nápln recept na makovou náplň recept makova napln nápln maková nejlepší maková náplň makova nadivka maková náplň s povidly jak udělat makovou napln maková náplň do koláčů recepty maková náplň vyborna makova napln jak se vaří makova náplň náplň do buchet mák dobrá maková náplň maková náplň bez mléka maková nádivka do buchet maková nápň
Suroviny: mák mletý, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová
Maková náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KLkz
42 názorů