Kardinál
Suroviny pro 1
1
asi 12
Nutriční hodnoty
Energie | 17 930 kJ / 4 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,08 g |
Tuky | 267,22 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 389,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 5. 2016 08:45
Dobrý den, pokud se ke šlehače přidá ztužovač nebo trocha moučkového cukru, šlehačka vydrží i 3 dny a nerozteče se. Tedy za předpokladu, že zákusek nezmizí okamžitě po vytvoření. Mám vyzkoušeno!!!
31. 10. 2014 17:40
Tak včera jsem prvně ochutnala Kardinál z cukrárny v Otnicích, je to fakt mňamka, ale šlehačka nahoru už nepatří, jen pocukrované. Ale jinak si myslím, že to bude to samé a vypadá to velice podobně a asi vyzkouším i doma sama takže...
1. 12. 2011 11:32
Ano Mášo jak jsme ti říkali jsem to já
29. 11. 2011 09:20
JOŽI,nevím jestli jsi to Ty,ale učila ses v Prostějově?Napiš na e-meil mariepapsikova@seznam.cz
11. 11. 2011 09:07
Na tom odkazu (maminčiny recepty)od Nadji je to dobře ukázáno,ale je tam moc řádků,já to dělala ze třech řad bílků a dvou řad těsta mezi bílkama více nééé,tudíž ten zákusek je nadýchanější,vyšší a líp vypadá,protože můžu dávat více těsta i sněhu na řádky no je prostě takový buclatý
6. 11. 2011 12:35
Nadja: Naděnko dva kousky jsem si odložila do mrazáku,tam jsou v relativním bezpečí! Ale rum ten není v bezpečí vubec nikde! Já koupím lahvinku Key rumu na pečení spoťřebuju dvě lžíce a pak ......Spočítala jsem si ,že na jeden koláč potřebuju o 7 Euro víc. Peču asi dva koláčky týdně ,spočítala jsem to a vyšlo mi 182 Euro ročně,jak je to pečení drahé!
6. 11. 2011 11:25
Veronika.Hrozna: zamrazit? a co - Tobě snad něco zbylo?
To jedině upéct, když není nikdo doma !
To jedině upéct, když není nikdo doma !
6. 11. 2011 11:21
Severinko a Rebi, zrovna vy obě si můžete stěžovat, že byste něco nesvedly !!!
Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!)
Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...
Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!)
Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...
5. 11. 2011 20:41
Tento výtečný řez jsem měla možnost ochutnat,ale ještě jsem nevytvořila+7
5. 11. 2011 19:23
Už dávno vyzkoušeno, udělala jsem poloviční dávku-hrubá chyba !
Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.
Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.
5. 11. 2011 19:16
jedla jsem to v Bratislavě v cukrárně, a bylo to vynikající, takže jsem ráda, že si to můžu udělat i vlastní tlapou. díky!
5. 11. 2011 19:12
5. 11. 2011 15:51
I já byla nechápava,než jsem to začla dělat a to ještě před tím jsem se stokrát ptala jak na to
5. 11. 2011 15:21
Holky na jazyku se rozplývá ,chut převažuje šlehačka a marmeláda,taky bych se raději nechala pozvat
5. 11. 2011 15:17
rebeka:máš pravdu i já bych se raději nechala pozvat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 2 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Kaviárové perly z balzamikového octa si můžeme připravit i doma
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: zakusek kardinal recepty moučník kardinálské řezy dort kardinál kardinál recept cukrářské zákusky z obrázky recepty vejce kardinál kardinalske rezy moučník kardinál dezert kardinal kardinal zákusek recept kardinalske rezy kardinal kardinál dort omáčka kardinál řezy kardinál kardinal řez kardinál řezy recept kardinal kardinální řezy kardinalove řezy
Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, marmeláda, šlehačka
Kardinál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7z9
25 názorů