Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové
Suroviny
Porce: strašně moc
Nutriční hodnoty
Energie | 34 930 kJ / 8 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 252,60 g |
Tuky | 368,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 3,22 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám ho už léta podle tohoto receptu, který jsem jen malinko upravila: http://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam...
A jak už jsem se zde v komentářích zmínila, a tento recept je toho důkazem, vaříme z trojnásobné dávky, celkem tedy z devíti (ne, to není překlep) kila masa a sádla :-) Vzhledem k časové náročnosti se toto množství vyplatí. Maso se navíc nezkazí, a když je zavaříte, vydrží vám o to déle.
Pokud se Vám stýská po opravdu dobrých vepřových konzervách (tzv. "Vepřové maso ve vlastní šťávě"), věřte, že až si tuto dobrůtku vyrobíte sami, tak na konzervy ani nevzdechnete. Rillettes totiž není tak dobré jako ony - je mu chutí blízké, ale kdybych to měla porovnat, bylo by to asi jako boj mezi chlebem s marmeládou a buchtami od babičky .-)
Kupte opravdu pěkné maso, připravte se na puchýře od krájení masa, nenechte se odradit dobou přípravy - stokrát se Vám to vrátí při konzumaci. Mimochodem, doporučuji dát na ledničku alarm - rillettes totiž "záhadně" mizí, hlavně v noci :-)
A protože je jiný než ty ostatní, dovolila jsme si ho sem vložit. Fotky bohužel nemám (budu muset založit na novou várku..., kdyby přijela Magdalenka :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2021 18:36
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámvi Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
24. 1. 2017 09:20
26. 10. 2014 18:05
Děkuji za vyzkoušení, Ani
26. 10. 2014 15:28
20. 11. 2013 10:14
Díky!
15. 6. 2013 23:45
24. 5. 2013 12:57
24. 5. 2013 12:55
23. 5. 2013 19:12
23. 5. 2013 18:24
23. 5. 2013 17:46
23. 5. 2013 15:15
23. 5. 2013 15:08
23. 5. 2013 13:00
23. 5. 2013 11:50
A dík za pozvanie, budem sa snažiť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 26 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 28 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 39 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 41 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ochutnejte pomazánku rillettes. Tato luxusnější paštika s francouzským šarmem vás dostane
Rizoto po česku je rychlé a snadné. Přidáme do něj suroviny, které máme doma
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: rillettes z vepřového masa rilette rilletes rillets recept na pravé rillettes recept na rilletes rillettes dusene veprove rillettes recept rilletes recept francouzské sádlo pomalu dušené vepřové maso veprove rilletes francouzské rilletes rillettes de maso v sádle maso v sádle pomalu dušené vepřové francouzské vepřové maso francouzské vepřové ve vlastní šťávě
Suroviny: sádlo, kotleta, krkovice vepřová, plecko, voda, pepř mletý, sůl mořská
Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkg6
19 názorů