Alpský knedlík
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 051 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,49 g |
Tuky | 56,77 g |
Vláknina | 24,58 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 691,62 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2016 20:58
V jedný restauraci na Vysočině se tomu říká plovák a je výborný.
7. 7. 2016 21:08
Na kolik knedlíků je tento recept? Děkuji
20. 4. 2016 07:37
terezicka1: Ani u nás ho ešte všade niet, len v niektorých obchodoch, ale myslím, že časom sa objaví všade.
20. 4. 2016 07:29
tejaja: Citronový cukr jsem už viděla, ale nějak bohužel jen o vánocích, je to možné?
20. 4. 2016 07:14
terezicka1: Začali to vyrábať nedávno, rovnako ako aj Citrónový cukor. Celkom sa mi to pozdáva.
20. 4. 2016 07:07
tejaja: Vůbec neznam. Určité po něm kouknu, bude se hodit i do jiných pokrmů. Díky
20. 4. 2016 06:35
terezicka1: Teraz ma napadlo, možno pre deti na dochutenie by bol dobrý Cukor s rumovou príchuťou. Vyrába to Vitana a vyzerá to ako vanilkový cukor.
20. 4. 2016 06:26
Změnila jsem tedy "šodo" na vanilkový krém
20. 4. 2016 06:17
tejaja: rum dle chuti...to už každý si může dat jak chce. Víno je u soda základ. Tady dochucení. Já dávám jen aroma.
20. 4. 2016 06:00
terezicka1: Prepáč, ale rum deti môžu?
19. 4. 2016 21:34
Ano, jistě všichni víme, že prave šodo se dělá s vínem. Ale neznám snad žádnou mámu, co svým dětem servíruje šodo z vína. Je to samozřejmě sodo v uvozovkách. Čekala jsem, kdy se nějaký učený ozve :)
19. 4. 2016 12:22
Až na to, že toto je vanilkový krém. Šodó je vinná pěna a dělá se z bílého vína, cukru, pár kapek šťávy z citronu, jedno celé vejce + žloutek, vanilkového lusku a kůry z citronu vcelku. Víno se zahřívá ve vodní lázni s cukrem, dokud se cukr nerozpustí na cca 50 stupňů. Přidáte rozšlehané vejce se žloutkem, citronovou šťávu, kůru z biocitronu a kousek vanilky a šleháte (na malém plameni), do vytvoření husté pěny, která drží. Odstraníte kůru a vanilku a přelijete buchty...
31. 3. 2016 16:03
Na sladké moc nejsem, ale tohle mne zaujalo... povidla, mák, miluju... bodík přidělen, dávám do oblíbených a snad se k tomu někdy dostanu
19. 3. 2016 13:02
Vypadá to moc krásně určitě vyzkouším. Bodík už letěl.
14. 3. 2016 21:13
ved to su vlastne parene buchty
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 4 sekundami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 27 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 30 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 58 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: alpsky knedlik alpské knedliky alpsky knedlík recept alpský kynutý knedlík alpsky povidlovy knedlik recept na alpský knedlík alpské kynuté knedlíky alpský knedlík s mákem alpský knedlík s vanilkovým krémem recepty alpský knedlík recept alpský knedlík alpský knedlíky alpský jahodové knedlíky alpky knedlik alpská knedlík vanilkový krém na knedlíky recept na alpský knedlíky alpskej knedlík velký knedlik alpský knedlík s povidly
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mák, mléko, pudink vanilkový, žloutek, cukr, rum
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
30 názorů