Pudink z teffové mouky (bez lepku, mléka a vajec)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 364 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,25 g |
Tuky | 9,70 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 37,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedávno mě napadlo, že když se vaří kaše z teffových zrníček, krásně želíruje a houstne a po vychladnutí vypadá téměř jako pudink. Zkusila jsem tedy uvařit pudink přímo z mouky a podařilo se. Zůstává jen otázkou, jak dlouho pudink provářet, některé zdroje uvádějí, že by se každá mouka měla vařit alespoň 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Teffový pudink jsem vařila jednou 5 minut a jednou 20 minut a subjektivně se mi trávil naprosto stejně.
Povídání o teffu najdete na mých stránkách: http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/cla...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 31 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 59 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Pudinkové cukroví: Podobá se lineckému, ale má výraznější chuť i vůni
Další recepty
Tématické fráze: kaše z mouky a s pudinkem recepty z teffové mouky
Suroviny: mléko rostlinné, mouka teffová, cukr
Pudink z teffové mouky (bez lepku, mléka a vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3poO
0 názorů