Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 998 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,83 g |
Tuky | 21,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 6,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
RESUMÉ
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu podařilo uvařit podle mého gusta: na povrchu ovařené maso bylo ve středu medium rare
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu nepodařilo vařením ve vývaru ochutit!!!
Domnívám se, že pokud by maso nelevitovalo v závěsu, ale povalovalo-li by se (špagátem okluntané) jen tak přímo v hrnci, tak se nic podstatného nezmění
***
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2019 21:36
No, máte recht v podstatě jde o difuzi živin do vývaru, ale stejnou službu jako vývar udělá i roztok soli
Já uvažoval spíše opačně: zajímalo mě, zda přehnaně navoněný vývar předá během pouhých 15 minut nějakou chuť použitému masu
31. 8. 2019 20:49
Neznáte https://www.toprecepty.cz/recept/61285-cuketova-ma...
No, o nic jste nepřišla
31. 8. 2019 12:37
31. 8. 2019 11:47
31. 8. 2019 07:06
Stran vaření ve vývaru ( pochybuji, že by Escoffier při vaření dělal něco co nefunguje) ...jejich exaktní mozek asi samou hrůzou vypadne na zem...já si představuji, že pokud vařím krychli/kvádr masa 15 minut ve vývaru, tak se udrží "chuť" masa v mase a vývar to nijak už chuťově neobohatí, ale pokud útvar vložím do vařící vody, tak "chuť " z masa bude proudit do té vody, vývar z toho nebude ale trocha "chuti" z masa se ztratí...princip difuse...ehm...( já Casino asi skoro slyším - "panebože ta je blbá" )
Ale tady si troufám tvrdit, že jejich oblíbený dvojitý slepý pokus by to potvrdil...
30. 8. 2019 23:29
maris:
Od toho času co už maso neškrabu nožem, ale melu ho na masomlýnku,, tak na tatarák používám maso z kýty
Veronika.Hrozna:
Doufám, že jste nezešílela až tak, že budete z cukety vařit marmeládu, že
Eja57:
Není nic jednoduššího, než v jednom hrnci současně vařit maso zavěšené na provázku vedle masa jen tak na volno a občas do něj drcnout a otočit ho Vsadím gatě, že ve finále na talíři nepoznáte které maso je které
A když "ono to maso má být neochucené," tak proč, prosímsakra, drtivá většina receptů počítá s povařením masa ve vývaru, he? Vývaru to samozřejmě neuškodí ale masu je to šumafuk Myslím, že v tomto bodě nejsme vepři, že
30. 8. 2019 19:49
Obecně platí, že na půl kila masa 15 minut varu, pokud chce někdo spíše medium, tak 3-5 minutek není problém přidat - vyzkoušeno.
Přemýšlím, co ještě mohli mít doma a do vývaru nepřidali Ale ono to maso má být neochucené, aby vynikla chuť masa, dijonská nebo i třeba hrubozrnná hořčice je nutná...a krájet fakt na tenoučko, nejdřív sehnat opravdu velmi ostrý nůž a pak teprve vařit No vlastně nejdřív sehnat MASO...
30. 8. 2019 15:33
30. 8. 2019 15:13
29. 8. 2019 23:19
Také rád hodiny vařené hovězí ale rád i carpaccio či tatarák
Ale tady jde o pouze krátce ovařené hovězí
Nebyl jsem štont pochopit, jak maso povařené pár minut v hovězím vývaru chytne jeho chuť tak jsem to napodruhé úmyslně přehnal s ochucením vývaru a v podstatě jsem došel k závěru, že je ganz egal v čem se maso povaří a že by stačila i slaná voda
Říkal jsem si, že Frantíci mají asi ještě nerezovější patro než já
No asi jsem některým křivdil...
...dnes jsem narazil na tento rcp: https://www.marieclaire.fr/cuisine/boeuf-a-la-fice... (maso se vaří v osolené vodě
***
Maso jsem samozřejmě nevyhodil, ba ani smečce nenabídl...
...něco málo jsem sežvejkal zbytek uvařil skoro do měkka, pomlel, smíchal s dvojnásobkem mletého vepřového a upekl sekanou par excellence
28. 8. 2019 12:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 8 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 11 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 21 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 24 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 49 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: vývar hovězí, maso hovězí
Hovězí na provázku "Le boeuf à la ficelle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKD9
11 názorů