Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí a nahradí vůni kmínu, který je v tomto receptu vynechán.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 19 437 kJ / 4 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,88 g |
Tuky | 499,03 g |
Vláknina | 5,90 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,97 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2013 09:57
29. 10. 2012 19:43
29. 10. 2012 19:17
28. 10. 2012 21:09
28. 10. 2012 17:32
28. 10. 2012 11:13
22. 10. 2012 08:50
15. 3. 2012 18:40
9. 2. 2012 09:00
12. 11. 2011 23:08
3. 11. 2011 15:06
Popíchala jsem celou kachnu /jde to snadněji když je ještě rošku zmrzlá. Příště budu péct jenom 4 hodiny aby se mi nesloupla kuže na prsou. Tuk i šťávu jsem slévala cca 5 x !Kachnu už jinak připravovat nebudu.
25. 10. 2011 21:50
25. 10. 2011 16:47
23. 10. 2011 15:49
22. 10. 2011 22:59
Přestože mám žlučník (zatím) v pořádku a moje rodina rovněž, tak se nebojím říct, že konfitování není způsob přípravy, která by příliš zatěžovala organismus. Důležité je, abychom sádlo důkladně slili a maso následně opekli, třeba podlité vodou. Konfitování zajistí masu šťavnatost, ale nikoli mastnost.
Výpek je možné potom zredukovat, jak píšu, a šťávu vyrobit spíše lehčí - možno i jen prostřednictvím vývaru, bez mouky, pokud by někomu vadila. Ale zase na druhou stranu, mouka mastnotu sráží... Srettinky způsob je dovedený k dokonalosti a moc děkuji, že ho popsala!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 1 minutou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 7 minutami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 9 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 18 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 46 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? je třeba dodržet několik důležitých kroků
Další recepty
Tématické fráze: konfitovaná husa konfitování masa konfitovaná kachní prsa konfitovaná husa recept konfitovana kachní stehna konfitovaná krkovice konfitovana husí stehna konfritovaná kachna konfritování svatomartinska kachna kachna na česneku konfitovana svatomartinská husa recept svatomartinská kachna recept kachní prsa konfitovaná husa konfitovaná konfitování husy recept konfitovaná husa konfitovana kačena komfitovaná kachna svatomartinská husa recept pohlreich
Suroviny: kachna, sádlo, pepř mletý, sůl, česnek, tymián, vývar masový, mouka hladká
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5r1
38 názorů